Uit elkaar gaan en vrienden blijven: gaat dat samen?

Het klikt niet meer als koppel en jullie gaan uit elkaar, maar blijven wel vrienden. Het klinkt wel mooi maar is het wel realistisch om elkaar als partner los te laten en ondertussen de vriendschap verder te zetten??

Ik denk dat het wishful thinking is. Elke breuk gaat samen met een soort van rouwproces, waarbij je uiteindelijk de ander moet loslaten en je eigen leven verdergaat. Het is een emotioneel turbulente periode. Je kan je daarbij de vraag stellen waarom je vrienden wilt blijven: misschien durf je niet helemaal te breken om de ander niet te erg te kwetsen? Misschien wil je de ander niet helemaal kwijt omdat er nog gevoelens zijn?
In deze omstandigheden elkaar blijven zien, maakt het dan alleen maar moeilijker.
Wil je als koppel echt uiteen, dan is het best om elkaar niet meer te zien. Geen contact meer (tenzij als ouder, indien er kinderen zijn), geen telefoons, geen sms’jes, geen emails, geen vrienden op facebook, niet aan elkaars huis passeren … Wel focus op je eigen leven.
Pas wanneer jullie door dit rouwproces zijn gegaan en elkaar en het verleden dat jullie samen hadden volledig hebben losgelaten, is een nieuwe vriendschapsband mogelijk.

Heb je hier zelf ervaring mee? Laat het gerust weten in een reactie op deze blogpost.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: