Wanneer je twijfelt tussen samenblijven of uiteengaan

Maanden, soms jaren kan je in een tweestrijd zitten: je voelt je niet gelukkig in je relatie maar weet niet wat je ermee moet. Zet je de stap om een nieuw leven te beginnen zonder je partner of blijf je toch maar samen? Misschien is dat laatste wel het beste voor de kinderen, opgroeien in een gezin? Of zouden ze beter af zijn zonder een stel kibbelende ouders? Zal je het financieel wel alleen aankunnen? En wat als je er spijt van krijgt dat je bij je partner bent weggegaan? Misschien is het bij hem of haar zo slecht nog niet.

En zo kan ik nog wel een eind doorgaan.

Een keuze maken is niet gemakkelijk, voor sommigen zelfs onbegonnen werk. “Stel dat ik de verkeerde keuze maak!” En ze overwegen de voor- en nadelen van elke mogelijke keuze, opnieuw en opnieuw, en geraken er maar niet uit.

Hoe langer deze periode van twijfel duurt, hoe nefaster voor de relatie. Het houdt je bezig, het kost je veel energie, het geeft veel stress en spanning en voor je partner en de relatie is er ondertussen geen plek meer. Je ergert je, je kan van langsom minder verdragen, …

Wil je de negatieve spiraal doorbreken, dan zal er toch een keuze moeten worden gemaakt. Kiezen betekent dat je een bepaalde weg inslaat en deze ook volledig accepteert. De juiste weg? Misschien kan het je helpen te weten dat er geen ‘verkeerde’ keuze bestaat. Als je maar kiest. Op een respectvolle manier.

Er zijn koppels die uiteengaan en elkaar later opnieuw vinden in een goeie relatie. De breuk was dan misschien nodig geweest om te weten wat je aan elkaar hebt. Of er zijn koppels die ervoor kiezen om samen te blijven en na een tijd moeten vaststellen, dat het toch niet lukt. De tijd samen was dan misschien nodig om in te zien dat de relatie niet meer te redden valt.

Zoals ik vandaag nog van iemand las: “Een ‘verkeerde’ keuze blijkt achteraf bekeken soms nodig voor het verdere verloop van je leven”.

Blijf je toch vastzitten in het maken van een keuze, kies dan voor professionele hulp. Als je maar in beweging komt.

Advertenties

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: