BEN JIJ IN JE RELATIE EEN GEVER OF EEN NEMER?

Houd jij rekening met jouw partner of ben je vooral met jezelf bezig?

Stel, jouw partner laat zich tussendoor langs zijn/haar neus weg ontvallen, dat de pot choco, die hij/zij zo lekker vindt, op is en jij bent diegene die de eerstvolgende keer boodschappen doet.

Ben jij dan iemand, die de boodschap van jouw partner heeft opgevangen, daaraan denkt als je in de winkel staat en die bepaalde choco, die jouw partner zo lekker vindt, meebrengt?

Of ben jij eerder iemand die de boodschap van jouw partner niet heeft gehoord? Die bij de eerstvolgende boodschap al  vergeten is dat de pot choco van jouw partner op is en zonder thuiskomt?

Het is een voorbeeld uit het dagelijkse leven, dat misschien minder belangrijk lijkt, maar toch wel dieper gaat als jouw houding in dit voorbeeld een vast patroon vormt, die zich ook in andere situaties manifesteert.

Heb jij in dit voorbeeld aan jouw partner gedacht, met hem of haar rekening gehouden door een pot choco mee te brengen, dan ben jij wellicht een gever.

Heb je voornamelijk eten meegebracht, die jij lekker vindt en ben je de pot choco van jouw partner ‘vergeten’ en is dit een vast patroon van jou, dan ben jij eerder iemand die neemt dan geeft.

Evenwicht tussen geven en nemen als goede basis van je relatie

Is dit laatste een gewoonte, dan kan dat in je relatie op termijn voor problemen zorgen: voor een goede basis in een relatie dient er tussen de partners een evenwicht tussen geven en nemen te bestaan. Als één iemand vooral geeft en één iemand vooral neemt, dan bestaat er een onbalans, wat uiteindelijk tot spanningen in de relatie zal zorgen. Leer dus ook te geven, mét liefde.

Ben jij iemand die moeilijk kan geven of weet je niet wat dat juist inhoudt, dan kan ik jou hierin begeleiden. Ook jij kan een gever worden. Wil je meer info, contacteer mij gerust.

Advertenties

Tags: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: