AFSTAND TUSSEN TWEE HUIZEN BIJ CO-OUDERSCHAP

Als de ene ouder in de gezinswoning blijft wonen, ga je dan als andere ouder op zoek naar een woning in de buurt? Kinderen ervaren dat in ieder geval over het algemeen als positief.

Spullen vergeten

In getuigenissen van kinderen in co-ouderschap komt heel dikwijls naar voren dat ze het lastig vinden om hun spullen altijd over en weer te zeulen van de ene ouder naar de andere. Ze moeten altijd weer vooruit denken als er een wissel aankomt: “wat moet er allemaal mee?”. Het gebeurt dan ook wel eens dat ze een schoolboek, hun leuke trui of knuffel bij de ene ouder zijn vergeten. In dat geval ervaren de kinderen het als leuk wanneer de ouders op korte afstand van elkaar wonen. Ze zijn vanaf een bepaalde leeftijd niet meer afhankelijk van hun ouders wat het vervoer betreft en kunnen dus zelf te voet of met de fiets bij de andere ouder binnenspringen om datgene dat ze zijn vergeten op te halen. De ouders geraken bovendien niet geïrriteerd dat ze de rit opnieuw moeten overdoen. Tip voor de ouders: maak je niet te snel boos als je kind iets heeft vergeten en laat toe dat jouw kind bij de andere ouder binnenspringt om haar trui of zijn schoolboek op te halen.

Kinderen en hun leefwereld

Wanneer je als ouder in elkaars buurt blijft wonen, betekent dat ook dat de kinderen tijdens hun verblijf bij welke ouder ook steeds in hun eigen leefwereld – de school, vriendenkring, sportclub, jeugdbeweging, … – blijven. Kinderen vinden het niet zo leuk dat wanneer de ene ouder verder weg gaat wonen, zij het ene weekend niet aan hun wekelijkse activiteiten kunnen deelnemen, zij niet zomaar bij een vriend kunnen langsgaan of steeds weer van het vervoer van hun ouders afhankelijk zijn.

Advertenties

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: