VANAVOND NIET SCHAT. OF JA, MISSCHIEN TOCH WEL!

Het hoeft niet te verbazen: een relatie zonder of met nauwelijks seks en intimiteit blijft niet duren of voelt op den duur leeg aan. Het leidt tot ontevredenheid, spanningen, elkaar vermijden, uiteengroeien. Geen seks creëert afstand tussen jou en jouw partner.

En ook al weten we dat seks een belangrijk onderdeel van een relatie uitmaakt, toch sluimeren er in vele relaties onvervulde seksuele behoeften. Er wordt vaak nog weinig gevreeën, er is weinig intimiteit en daar zijn tal van plausibele excuses voor te vinden: een drukke job, kinderen die veel tijd en aandacht vragen, het huishouden, een druk sociaal leven, … Er blijft weinig tijd over voor elkaar en het drukke leven maakt je bovendien moe.

10 voordelen van seks voor je gezondheid

Herken je jezelf hierin, dan is het hoog tijd om er iets aan te doen, wil je in je relatie gelukkig blijven. Misschien voel je bij de gedachte aan seks weerstand opkomen? Dan kunnen de volgende redenen jou misschien overtuigen om toch meer in jullie seksleven te investeren:

  1. Seks geeft verbinding, versterkt je band met jouw partner
  2. Seks doet relativeren, je bekijkt alles meer door een roze bril
  3. Seks maakt je blijer en doet je stralen
  4. Seks geeft positieve energie
  5. Seks geeft je zelfvertrouwen
  6. Seks laat je ontspannen en verlaagt jouw bloeddruk en stressniveau
  7. Seks verhoogt jouw immuniteit en maakt je dus gezonder
  8. Seks is ook nog eens goed voor jouw lijn
  9. Seks maakt je genereuzer
  10. Seks voor het slapengaan geeft een goede nachtrust

Kortom, seks is goed voor jouw gezondheid, zowel fysiek, mentaal als emotioneel! Maar seks doe je niet alleen omdat het gezond is, maar vooral omdat het ook leuk kan zijn. Je kan het kort houden of uitgebreid de tijd nemen voor jezelf en elkaar. Een tip: wacht niet tot wanneer je alle twee op hetzelfde moment ongelooflijk veel zin hebt in elkaar. Wanneer je al langer in een relatie zit, dan zullen jullie je moment samen vooral moeten plannen. En ook al klinkt dat niet super romantisch, ook op die manier kan je er, met wat goede wil, intens van genieten!

Kan jij je moeilijk openstellen voor seks en intimiteit?

Blijft het voor jou als vrouw moeilijk om tijd vrij te maken voor intimiteit met jouw partner of van seks en intimiteit te genieten en er plezier aan te beleven, dan kan ik jou hierin professioneel begeleiden. (Onbewuste) vooroordelen, overtuigingen, angsten en foute communicatie kunnen een bevredigend seksleven heel erg in de weg staan. Ontdek wat jij nodig hebt om van seks te leren genieten.

Advertenties

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: